Advanced Budgeting

Kontrolling elemző és tervező rendszer SQL és Excel alapokon

 

 

Végre nem az adatok helyességén vitázunk a tervezésnél. Ideje érdemi témákkal foglalkozni! 

 

 

Az Advanced Budgeting szoftver választ ad az MS Excel hiányosságaira

Egy önkiszolgáló üzleti rendszer, mely egyszerre valósítja meg az elemző/tervező munka szabványosítását  és teret ad a kreativitásnak. 

Egy belső adatbázis, egy SPOT (“single point of truth”), amire minden felhasználó jogosultságának és információ iránti igényének megfelelően építkezhet.

Tetszőlegesen forgatható kimutatások pillanatok alatt (top-down, bottom-up irány, dimenziók) 

Exportálás MS Excelbe, PDF-be. Vizualizálás MS Power BI rendszerben. Kezelhető fájlméret

Szemezgessen szakmai cikkeink között vagy csatlakozzon Linkedin csoportunkhoz, ahol naprakész információkhoz juthat!  

Értékesítési terv, árrés tervezés Advanced Budgeting szoftverrel

További videók és esettanulmányok Youtube csatornánkon elérhetőek.

 

White paper

 • Architektúra
  • Server oldal
  • SQL server
   Analysis Services
   Advanced Budgeting alkalmazás server
   Integrated Services vagy PENTAHO alkalmazása az ERP és az Advanced Budgeting közötti adatintegrációban
  • Kliens oldal
   Microsoft Excel
   Platformfüggetlen adatmegjelenítő kliens (opcionális)
   MS Power BI
  • Funkciók
   • Tényadat elemzés
    Teljeskörű adatintegráció (törzsek, tranzakciók ütemezett (háttérben futó, automatikus) és/vagy manuális indítású adatátvétele
    Adatok, tranzakciók szabvány eszközökön történő feldolgozása (MS SQL, MS Excel)
    Automatikus kalkulációk, számított mezők (mutatószámok, fajlagos értékek, stb.)
    A standard kontrolling adatok mellett bármely más információk feltöltésének lehetősége (naturáliák, termelési volumenek, létszám, egyéb pénzügyi adatok, készletek, kintlévőségek, beruházások, bér analitika stb.)
    Tervadat generálás
    Adatmásolás tetszőleges verziók között (pl. tény adat másolás tervverzióba), új cikk, új vevő kezelése referencia adatok alapján, beállítható aggregáció (pl. havi összesítés, tervezési szintekre partnercsoport vagy cikkcsoport szerint)
    Bottom up és Top down megközelítés akár egyszerre, párhuzamosan
    Az információ hullám elven történő irányítása (aggregált releváns adatbevitel), azt az információt fogadja a rendszer, ami a rendelkezésünkre áll és abból aggregál fölfelé az összesítésekbe és allokál lefelé részletesebb adatokat. Így nem szükséges olyan információt előállítani, ami a tervezés folyamán nem áll természetes módon a rendelkezésünkre.
    A terv és tény azonos részletezettségű és struktúrájú lesz anélkül, hogy többletenergiákat és többletfigyelmet igényelne az aggregált tervezés lebontása. A stratégiai tervet operatív tervvé formálja.
    Verziók összehasonlítása (terv verziók/tény/bázis/előrejelzés)
    Egy platformon az összes verzió a controlling folyamatok integrált támogatása érdekében (tervezés és elemzés egy helyen azonos eszközökkel)
   •  Költségfelosztás
    • Az egy vagy több lépcsőben felosztandó költségeket, a felosztás alapját és módját legördülő listákból egyszerűen kiválasztva szabályok alkothatók, amelyek verziónként, időszakonként eltérőek lehetnek és így a felosztandó tételek végigvezetésre kerülnek a tetszőleges elemig (termékre, partnerre stb.) Például kiválasztva az üzemi épület amortizációt, a költséghelyek között területarányosan, második lépésben pedig a költséghelyeken megforduló munkadarabokra munkaóra arányosan kerül a költség felosztásra.
     a felosztás után megtekinthető, hogy az adott elemre (pl. költséghely az adott költségnemből mennyi volt eleve könyvelve, mennyit kapott a felosztás során és mennyit adott át más elemekre)
     Előrejelzés A vállalat üzleti modelljének megfelelően a terv és tényszámok automatikus kombinációjával (vállalatfüggő a módszer) előrejelzést készít a rendszer mind értékesítési volumen, érték, mind költségnemi tételeket illetően.
     Adatszolgáltatás az adatszolgáltatók közvetlen adatkapcsolattal, AB licence nélkül tudnak a kontroling adatbázisba adatokat szolgáltatni (tervezés során, de akár speciális ténytételek esetén is)
     Adatvizualizáció: az Advanced Budgeting adatbázisa kompatibilis a MS PowerBI platformfüggetlen (Windows, iOS, Android) megjelenítő eszközzel, alkalmazásával akár mobiltelefonon lehet interaktív grafikonokat, kimutatásokat publikálni
   • Licence A rendszer ügyfelenként jellemzően 1-4 licence használatával működik közép és nagyvállalati méretben is. Licence-re csak a modellező kontroller szakembernek van szüksége, a riportok megtekintésére és az adatok szolgáltatására a vállalat managereinek és felelős személyeinek nincsen szükségük. Ezáltal költség nélkül tovább skálázható a rendszer.
   • Bevezetés
    • Az Advanced Budgeting controlling software bevezetése az architektúrájának köszönhetően extrém gyorsnak számít, mivel a vállalati pénzügyi szakemberek körében elterjedt MS SQL serverre, az MS Excelre és annak standard funkcióira épít. A software a fenti szabvány funkciókat ruházza fel plusz képességekkel (pl. a pivot el fog fogadni adatbeírást tetszőlegesen)
    • A bevezetés során a tanácsadó megtanítja a technológiát és a rendszer tanácsadó cég igénybevétele nélküli használatát.
   • Támogatás
    a projekt lezárulta után a rendszert a bevezető tanácsadó támogatja a szerződés érvényessége alatt. Ezen támogatás alatt a kulcsfelhasználó kérdéseire haladéktalanul válaszol, a kérdéseket, ötleteket véleményezi és segít megvalósítani.